🔴 ZUZENEAN

Amatxi, Kiska eta Sagarraren pintxoak Euskal Herriko tituluaren bila

Ander Gomez 2024ko urr. 21a, 07:05

Gaur ekingo diote Euskal Herriko pintxorik onena aurkitzeko sailkapen faseari eta aurkeztutako 18 pintxoetatik 3 Ermukoak dira: Amatxi tabernako Jhorling Corralesen "Chulín"; Sagarra Gastropub-eko Jesus Gonzalezen "Nigiri"; eta Kiskako Julen eta Xabi Perezen "Multiverso".
Txapelketa Hondarribian egingo da, baina online jarraitzeko aukera ere egongo da (barruan zuzeneko bideoa).

Urriaren 21ean, 22an eta 23an jokatuko da 2024ko Euskal Herriko Pintxo Txapelketaren sailkapen fasea, finalerdiak eta finala.

Sailkapen fasea hiru txandatan banatuko da. Lehenengoa gaur goizean burutuko da (10:00etatik 13:30era) eta bertan izango dira Amatxi eta Sagarra. Amatxik 12:20ean izango du "Chulín" pintxoa prestatzeko txanda eta Sagarrak 12:50ean aurkeztuko du "Nigiri" pintxoa. Bigarren fasea arratsaldez egingo da eta orduantxe izango du Kiskak "Multiverso" pintxoa erakusteko txanda, 17:00etan. Sailkapen faseko azken partaideek bihar goizean prestatuko dituzte euren pintxoak. Finalerdia astearte arratsaldean izango da, 16:00etatik 19:00etara, eta finala asteazken goizean burutuko da, 8 pintxo finalistekin, 9:30etatik 11:00etara.

25 sukaldarik osatuko dute epaimahaia eta haien artean Ermuko ordezkaritza ere egongo da, Giroa tabernako Roberto Vegarekin. Sari banaketa egunean bertan egingo da, 12:00etan.

Zuzeneko emisioa 10:00etatik aurrera